Ofte stillede spørgsmål

Ja- vi behandler rigtig mange med discusprolaps både i nakke og lænd med god effekt. De fleste tror fejlagtigt at ved en prolaps er det bruskskiven( discus) der er ”smuttet” ud , men selve bruskskiven sidder rigtig godt fast på ryghvivlerne og det er derfor kernen, nucleus , der pga. små revner i brusk skiven bliver presset ud og derved kan irritere de omkring liggende nerver og væv. Kiropraktorerne har fra nov. 2013 indgået en aftale med sygesikring omkring en prolapspakke hvilket indebærer højere tilskud og mindre egen betaling.

Ofte er det ikke nerven der kommer i klemme selvom det føles sådan , men mere en irritation fra de omkringliggende muskler eller en låsning i leddet.

Nej – det er mere skadeligt for dine led at være immobile eller fastlåste. Desuden behandler vi ikke led hvor mobiliteten er normal .

Det te er meget individuelt og afhænger af forskellige faktorer såsom hvor længe man har gået med tilstanden, hvor meget slid man har og selvfølgelig hvad man fejler . En disprolaps/protusion vil typisk tage noget længere tid end et simpelt hold i lænden.

Nej dette er ikke nødvendigt . Man kan heller ikke få vederlagsfri kiropraktisk behandling men har man medicin kort får man de procent i rabat som man er tildelt af kommunen. Den offentlige sygesikring giver tilskud til alle behandlinger.

Er du medlem af Sygesikringen Danmark i gruppe 1,2 og 5 gives der også tilskud til alle behandlinger, røngten og Ultralydsundersøgelse.

Hvis du har en sundhedsforsikring refunderer de sandsynligvis din udgifter til behandling men tjek med dit eget forsikringselskab.

Når man behandler et led med manipulation bliver leddet ført lidt ud over hvad det normalvis kan , derfor bliver det undertryk der normalt er i et led udlignet og dette kan høres ved et lille knæk. Så knæklyden er faktisk noget så simpelt som små gasbobler der brister.